Капитација

 

"Објављене су кориговане капитационе табеле за 4. квартал 2020. године (ефикасност и ДТП оцена 5) и табела Просечне оцене здравствене установе, по измењеном капитационом моделу на основу којих ће се обрачунавати плате изабраних лекара за април, мај и јун 2021. године. Табеле „Квалитет" (период јануар – децембар 2019) нису мењане.

Имајући у виду епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом COVID-19 и ванредним околностима у којима се и током трајања четвртог квартала 2020. године налазио здравствени систем Републике Србије што је имало значајан утицај на организацију рада изабраних лекара у установама примарне здравствене заштите и у складу са достављеном Инструкцијом Министарства здравља (број: 401-00-1121/2020-05 од 05. фебруара 2021. године), за четврти квартал 2020. године биће примењена корекција обрачуна у смислу да се за критеријум ефикасност и критеријум дијагностичко-терапијске процедуре (ДТП) изабраним лекарима додељује оцена 5 као што је учињено и у претходном кварталу.

За обрачун оцене за критеријум регистрација и критеријум квалитет и обрачун укупне капитационе оцене примењују се одредбе Уредбе."

 

Уредба

Упутства

Регистрација

Показатељи квалитета

ДТП

Корективни фактори

Табеле

2020

2019

Табеле за аутоматско учитавање података

У овом делу можете преузети табеле, подешене за аутоматски унос у информационе системе здравствених установа. Вредности података у табелама одговарају вредностима К и С табела.

2020

2019

Контакт

Контакт у Дирекцији РФЗО: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Трошковни центри

Нова капитациона формула 2020

Просечна оцена здравствене установе

Табеле Квалитета